Dillon Depiazza en Abraham Sanchez winnen 2021 NPC Rolstoel Nationale Kampioenschappen

3319
Abner Newton

De IFBB Professional League heeft zijn divisies de afgelopen jaren uitgebreid om atleten aan te moedigen om op hun etappes te concurreren. Een groeiend concurrentieveld is de Rolstoelafdeling. De betrokken atleten tillen hun sport elk jaar naar nieuwe hoogten. In 2018 maakte deze divisie haar grootste sprong toen ze een podium kreeg op de Olympia. De enige kampioen die die titel heeft vastgehouden, is Harold Kelley, die hem drie keer heeft gewonnen.

Nu komen er nieuwe amateurs aan die hun kans verdienen om bekend te staan ​​als professionals - grotendeels dankzij het National Physique Committee (NPC) en de nationale kampioenschappen voor rolstoelen. De 2021-editie van deze wedstrijd vond plaats op 13 maart 2021 in Palm Beach, FL, en er werden twee nieuwe profs gekroond: Dillon Depiazza en Abraham Sanchez.

Divisies binnen de divisie

Atleten die meedoen in rolstoel doen dit onder twee onderverdelingen, onvolledig en volledig. Onvolledig betekent dat het ruggenmerg van de atleet niet volledig is doorgesneden. Er bestaan ​​enkele neurale circuits tussen de hersenen en het lichaam. Omgekeerd betekent een volledige dwarslaesie dat de atleet geen gevoel of gevoel heeft onder het letselpunt.

[Gerelateerd: wat u moet weten over het opbouwen van spieren]

De deelnemers in elke opstelling zitten in rolstoelen waardoor het hele bovenlichaam kan worden gezien. Elke atleet voltooit poses vanaf de voorkant, zijkanten en achterkant. De atleten worden vervolgens vergeleken door de juryleden - en worden voornamelijk beoordeeld op hun rug- en borstmassa, armspier, schouderontwikkeling en buikspieren - om de winnaar te bepalen.

Onvolledige resultaten voor mannen

Abraham Sanchez verscheen in Palm Beach en keert naar huis terug als IFBB Pro. Sanchez won de beginners- en lichtgewichtwedstrijden voordat hij de algemene titel in dezelfde show pakte. De tweede plaats ging naar Xavier Vazquez, die ook als tweede eindigde in de Novice-show. Matthew Westerfield maakte de top drie compleet.

Volledige resultaten voor heren

Er waren twee concurrenten in de volledige divisie. De algemene titel en profkwalificatie gingen naar Dillon Depiazza. De tweede plaats was Tim Caldwell. Caldwell verliet deze wedstrijd als overwinnaar omdat hij de ongehinderde winnaar was van de Over 40-klasse.

Lichaamsbouw voor mannen

Er was slechts één groep in de lichaamsafdeling voor mannen met twee atleten. Xavier Vazquez stak over naar deze divisie en vertrekt met de overwinning. Westerfield stond op de tweede plaats.

[Gerelateerd: Hoe u spieren kunt krijgen - een gids voor eten voor de massa]

Middengewicht

Er was één concurrent in de middengewicht incomplete divisie. Rory Koonce Jr. werd uitgeroepen tot winnaar omdat hij geen tegenstand had.

De Women's Division

Er was een vrouwendivisie gepland voor deze wedstrijd, waarbij de winnaar zich bij Jen Pasky Jaquin voegde als de tweede vrouwelijke rolstoelprofessional ooit. De wedstrijd werd echter geannuleerd omdat er geen atleten kwamen opdagen.

Nu Sanchez en Depiazza in aanmerking komen om deel te nemen aan pro-wedstrijden, kunnen ze onmiddellijk beginnen te concurreren om een ​​kwalificatieplek te verdienen op de Olympia-etappe van 2021, die in oktober in Orlando, FL zal plaatsvinden.

Uitgelichte afbeelding: @wheelchairbodybuilding op Instagram

Niemand heeft nog op dit artikel gereageerd.