Kari Pearce genoemd als een van de winnaars van de Pump-N-Row -uitdaging van Rogue Fitness

4762
Quentin Jones

Rogue Fitness biedt een reeks virtuele uitdagingen voor fitnessjunkies. Rogue's laatste evenement, "The Cliffhanger Challenge", testte de grijpkracht terwijl hij aan een optrekstang hing, terwijl de "Bear Hug Challenge" zich concentreerde op het behouden van stabiliteit en controle over een grote zandzak. Voordien raceten atleten om te zien wie de 50 calorieën het snelst op een luchtfiets kon loggen.

De 'Pump-N-Row'-uitdaging, die plaatsvond van 16-19 april 2021, riep atleten op om 2.000 meter te roeien en vervolgens hun lichaamsgewicht (of 75% van het lichaamsgewicht voor vrouwen) te bankdrukken voor evenveel herhalingen als mogelijk. Elke herhaling op het bankdrukken bood een vermindering van 10 seconden op de roeitijd van de atleet. De snelste tijd won de wedstrijd. Op 30 april 2021 werden de winnaars bekend gemaakt op de Rogue Fitness Instagram-pagina.

[Gerelateerd: de beste roeitoestellen voor thuisgymnastiek, interactieve lessen en meer]

De resultaten van de Pump-N-Row Challenge

Om de zaken eerlijk te houden, werden de divisies voor zowel mannen als vrouwen onderverdeeld in drie gewichtscategorieën: lichtgewicht, middengewicht en zwaargewicht. Er was ook een geschaalde optie beschikbaar voor atleten, maar alleen degenen die de Rx'd-versie van de uitdaging aannamen, konden strijden om prijzen.

Atleten moesten een Concept2-model gebruiken, een standaard stalen halterstang van 15 kilogram of 20 kilogram en duidelijk gemarkeerde halterschijven.

Hier zijn de prijzen die worden toegekend aan de drie beste mannen en drie vrouwen in elke gewichtscategorie:

• Eerste - $ 2500 en een Concept2 Rower
  • Tweede - $ 1.000 en een Barbell
  • Derde - $ 500 en een Barbell

Winnaars zwaargewicht mannen

Frederik Smulter pakte de algemene overwinning in de categorie zwaargewicht mannen dankzij een roeitijd van 6:51:05 en 40 herhalingen op de bankdrukken. Gewichten die de atleten gebruikten, werden niet bekendgemaakt. Op de tweede plaats kwam Michael O'Neil, die de rij 33 seconden sneller eindigde dan Smulter. Zijn 29 herhalingen op de bank leidden tot zijn tweede plaats. Ali Karaouni maakte de top drie compleet.

• Eerste plaats - Frederik Smulter, 0:41 ($ 2.500 en een Concept 2 Rower)
  • Tweede plaats - Michael O'Neil, 1:38 ($ 1.000 en een Barbell)
  • Derde plaats - Ali Karaouni, 2:31 ($ 500 en een Barbell)

Vrouwelijke zwaargewicht winnaars

Whitney Gelin kwam als overwinnaar uit deze wedstrijd tevoorschijn dankzij een tijd van 7:19; Ze deed 27 herhalingen op de bank met 75% van haar lichaamsgewicht voor een laatste keer van 2:49. De zilveren positie was Ana Caldas, die in de laatste tijd slechts twee seconden achter op Gelin zat. De derde plaats ging naar Joanna Kawalec, die slechts vier seconden achter Caldas zat.

• Eerste plaats - Whitney Gelin, 2:49 ($ 2500 en een Barbell)
  • Tweede plaats - Ana Caldas, 2:51 ($ 1.000 en een Barbell)
  • Derde plaats - Joanna Kawalec, 2:55 ($ 500 en een Barbell)

Mannelijke middengewicht winnaars

In het middengewicht herenveld was Stanislav Solodov de snelste roeier met een tijd van 6:17 seconden. Hij voltooide ook 27 herhalingen op de bankdrukken, wat zes minuten van zijn roeitijd in beslag nam. Zijn laatste tijd van 17 seconden is de snelste van alle podiumfinishers. Brandon Jacobs wist de tweede plaats veilig te stellen door te eindigen met een eindtelling van 41 seconden. Colten Mertens maakte de top drie compleet.

• Eerste plaats - Stanislav Solodov, 0:17 ($ 2500 en een Barbell)
  • Tweede plaats - Brandon Jacobs, 0:41 ($ 1.000 en een Barbell)
  • Derde plaats - Colten Mertens, 0:48 ($ 500 en een Barbell)

[Gerelateerd: One Stage Away - 2021 CrossFit Games halve finales seedings aangekondigd]

Vrouwelijke middengewicht winnaars

De winnaar van de categorie middengewicht voor dames is misschien een bekend gezicht. Viervoudig fitste Amerikaanse vrouw Kari Pearce domineerde haar divisie om de hoogste eer te behalen. Haar roeitijd van 7:49.8 was niet de snelste, maar haar 45 herhalingen op de bankdrukken brachten haar naar de overwinning op de tweede plaats eindigde Abigail Brosh. Op de derde plaats kwam Alex Garzan.

• Eerste plaats - Kari Pearce, 0:19.8 ($ 2500 en een Barbell)
  • Tweede plaats - Abigail Brosh, 1:37 ($ 1.000 en een Barbell)
  • Derde plaats - Alex Gazan, 1:43 ($ 500 en een Barbell)

Mannelijke lichtgewicht winnaars

De winnaar in deze divisie was Alexander Hamilton. De Amerikaan wist de 2.000 meter in net geen acht minuten te roeien en 28 herhalingen op de bank te maken. De combinatie leverde hem een ​​eindzege van 43 seconden op Alex Maltsev op. De top drie werd afgerond met Spencer Cotton.

• Eerste plaats - Alexander Hamilton, 3:15 ($ 2500 en een Barbell)
  • Tweede plaats - Alex Maltsev, 3:58 ($ 1.000 en een Barbell)
  • Derde plaats - Spencer Cotton, 4:03 ($ 500 en een Barbell)

Vrouwelijke lichtgewicht winnaars

Amy Klemo's combinatie van een roeitijd van 8:49 en 41 herhalingen op de bank maakt haar de beste vrouwelijke lichtgewicht finisher. Yuko Sakuyama uit Japan was de tweede plaats. Hoewel ze 25 seconden sneller klaar was met roeien dan Klemo, voltooide ze vier herhalingen minder op de bank, waardoor ze 15 seconden achterliep op de winnaar. Jessica Landgrebe werd derde.

• Eerste plaats - Amy Klemo, 1:59 ($ 2.500 en een Barbell)
  • Tweede plaats - Yuko Sakuyama, 2:14 ($ 1.000 en een Barbell)
  • Derde plaats - essica Landgrebe, 3:02 ($ 500 en een Barbell)

Er was ook een wedstrijd voor de sportscholen waaraan de meeste deelnemers deelnamen, waarbij het winnende bedrijf een Concept2-roeier ontving. Wao CrossFit in Bukit Timah, Singapore, was de winnende sportschool met 51 deelnemers.

Uitgelichte afbeelding: @karipearcecrossfit

Niemand heeft nog op dit artikel gereageerd.