De top 3 'Moving Day'-optredens in de geschiedenis van de CrossFit-spellen

3846
Christopher Anthony

Een van de weinige, zo niet de enige dingen die CrossFit en golf gemeen hebben, is 'Moving Day."Met een typisch vierdaags competitieformaat dat culmineert op een zondag, noemen zowel PGA Tournaments als de CrossFit Games zaterdag een" Moving Day."Het is wanneer concurrenten hun grote duw doen op het scorebord in de hoop een plek aan de top te bemachtigen op weg naar de laatste ronde - of trainingen, in het geval van CrossFit.

Deelnemers zien zaterdag - de voorlaatste wedstrijddag - als hun kans om zichzelf hoger op het klassement te plaatsen en zich klaar te maken voor een laatste zetje op zondag. Hoewel sommigen erin slagen om hogerop te komen in het klassement, is zaterdag ook een dag waarop zwakke punten aan het licht kunnen worden gebracht, de concurrentiedruk kan onoverkomelijk blijken te zijn en zelfs fanfavorieten kunnen hun positie verliezen. De onvoorspelbaarheid van dit alles maakt Moving Days zo spannend.

Ik probeerde me de eerste keer dat ik de term in CrossFit hoorde te herinneren, en volgens studiogastheer Sean Woodland, "was het misschien iets dat de mensen in de uitzendwagen hadden meegebracht van golf.”Ongeacht zijn oorsprong in CrossFit, is Moving Day altijd mijn favoriete dag in de Spelen geweest.

Het CrossFit Games-seizoen 2020 was allesbehalve typisch. We weten dat dag 1 van de 2020 Reebok CrossFit Games-finale, die plaatsvindt op de Ranch in Aromas, 2007 evenementen zal omvatten "en nog wat", maar de rest van de week is nog steeds grotendeels onbekend en onkenbaar.

Terwijl we wachten om erachter te komen of we in 2020 een Moving Day zullen hebben, kijken we terug naar enkele van de beste Moving Day-optredens in de geschiedenis van de Spelen.

Rich Froning, 2014: Event 10, Push Pull

Hoewel Rich Froning op dat moment nog niet officieel zijn afscheid van individuele competitie had aangekondigd, waren er geruchten die de ronde deden, wat ongetwijfeld druk toevoegde om zijn staat van dienst intact te houden. Bij het ingaan van het laatste evenement van zijn laatste Moving Day als individuele deelnemer, bevond Froning zich op de vijfde plaats, 13 punten achter de rookie op de eerste plaats, Mat Fraser.

[Gerelateerd: Rich Froning over veranderingen in CrossFit Games en hoe lang hij zal concurreren]

Evenement 10, de Push Pull, was zijn kans om voor zondag hogerop in het klassement te komen en weer op het podium te komen. Dit is niet alleen een van de meest opwindende finishes in het Tennis Stadium, Froning's tweede plaats in het evenement - minder dan twee seconden achter evenementwinnaar Josh Bridges - was genoeg om hem op de eerste plaats overall te brengen naar zondag, waar hij won elk evenement. Dat hielp hem zijn vierde en laatste kampioenschap als individu te claimen.

Tia-Claire Toomey, 2015: Event 10, Triangle Couplet

Destijds werd dag 2 van de Reebok CrossFit Games 2015 algemeen beschouwd als de moeilijkste eendaagse wedstrijd waaraan CrossFit-atleten in de geschiedenis van de sport waren blootgesteld. Of het nu de 'Hero Friday'-programmering was of de straffende hitte van Californië, veel van de beste kanshebbers hadden moeite om te herstellen van zo'n slopende dag vol competitie, wat leidde tot enorme opschudding op het scorebord.

Rookie Tia-Claire Toomey kwam naar Moving Day met 248 punten op de 13e plaats - 92 punten uit de podiumconcurrentie - en buiten de radar van de meeste mensen. Haar atletiekachtergrond stelde haar in staat om gemakkelijk werk te maken van de eerste twee evenementen van de dag, door als 3e en 4e te eindigen in Sprint Cursus 1 & 2, en vooral, meer punten te scoren dan alle 12 atleten die voor haar naar Dag 3 kwamen.

Na een kortstondige struikelblok in de middag, kwam Toomey in het laatste evenement van de dag, The Triangle Couplet, op de 7e plaats en nam deel aan Heat 3 van de 4.

De verdedigende kampioen van de dames, Camille Leblanc-Bazinet, had al een razendsnelle sub-5 tijd neergezet om te verslaan in Heat 2, maar Toomey's consistente prestatie was genoeg om haar heat te winnen en evenement 10 op de 6e plaats te eindigen, met een voorsprong van 5 van de de 6 vrouwen voor haar op het scorebord komen naar het evenement.

Ze sloot haar Moving Day af op de 4e plaats en vervolgde haar klim naar het klassement op zondag, waarbij ze uiteindelijk zowel de tweede plaats behaalde bij de Reebok CrossFit Games 2015 als de Rookie of The Year Award.

[Gerelateerd: hoe u de finale van CrossFit Games 2020 kunt bekijken]

Patrick Vellner, 2018: Evenement 9, CHAOS

[CrossFit CEO Eric Roza tijdens zijn eerste 100 dagen.]

Patrick Vellner begon zijn zoektocht naar het podium bij de Reebok CrossFit Games 2018 met een fietsongeluk, een 35e plaats op Event 1 en slechts 10 punten op het bord. Ondanks het begin van dag 2 met een enorme val in evenement 5, eindigde Vellner het evenement op de vierde plaats voordat hij naar het ziekenhuis werd gebracht voor beeldvorming.

Vellner was vrij om te concurreren en kwam op Moving Day op de derde plaats overall, maar na een teleurstellende start van de dag, met een 21e plaats in Event 8, bevond hij zich opnieuw uit de top drie.

Maar Event 9 gaf Vellner de kans om te schitteren in een echte test van het onbekende en onkenbare. Vellner won het evenement, samen met 100 punten, en was opnieuw in de strijd. Hij eindigde de laatste twee evenementen van Moving Day als 5e en 10e, wat genoeg was voor hem om Lukas Hogberg in te halen voor de tweede plaats in het algemeen klassement tegen zondag. Vellner wist die plek vast te houden tot en met zondag, wat leidde tot zijn beste finish op de Spelen ooit als de 2e fitste man op aarde in 2018.

Heb ik een van je favoriete Moving Day-momenten gemist?? Zijn er nog andere overeenkomsten tussen CrossFit en golf?? Stuur me een berichtje in de reacties hieronder.

Uitgelichte afbeelding: CrossFit op YouTube

Noot van de redacteur: dit artikel is een opiniestuk. De meningen die hierin en in de video worden geuit, zijn die van de auteur en weerspiegelen niet noodzakelijk de mening van BarBend. Claims, beweringen, meningen en citaten zijn uitsluitend afkomstig van de auteur.

Niemand heeft nog op dit artikel gereageerd.