Bjorgvin Gudmundsson, Jacqueline Dahlstrom en Team JST winnen het Reykjavik CrossFit Championship

1617
Oliver Chandler

Het Reykjavik CrossFit-kampioenschap werd afgelopen weekend afgesloten en enkele grote namen kwamen als beste uit de bus. Aan de mannenkant won Bjorgvin Karl Gudmundsson het evenement, maar hij had zijn ticket voor de CrossFit Games 2019 al geslagen toen hij deelnam aan de Open, dus Hinrik Ingi Oskarsson, die op de tweede plaats eindigde, ontving de uitnodiging voor de Spelen.

Aan de dameskant nam de Noorse atlete Jacqueline Dahlstrom de overwinning mee naar huis, hoewel ze net als Gudmundsson ook al haar plek op de Spelen had verdiend, dus kreeg Hanna Karlsson, die op de vijfde plaats eindigde, een officiële uitnodiging voor de Spelen. Team JST won ook het Reykjavik CrossFit Championship.

[CrossFit maakt de 20 beste mannen en vrouwen bekend in de 2019 Open]

Het Reykjavik CrossFit Championship was een van de 16 CrossFit Sanctionals en omvatte 10 gescoorde evenementen voor individuele mannen en vrouwen, en 11 gescoorde evenementen voor teams.

Team JST verdiende zijn plek in de CrossFit Games 2019 met een indrukwekkende show tijdens het weekend onder leiding van CrossFit-legende Samantha Briggs.

Alleen al dit jaar heeft Briggs als individuele atleet de Dubai CrossFit Championship en de Australia CrossFit Championship Sanctionals gewonnen, en nu kan ze nog een overwinning toevoegen met Team JST. Invictus Boston eindigde op de tweede plaats, gevolgd door het Zweedse Superheroproject op de derde plaats.

Jacqueline Dahlstrom kwam op de laatste dag door om het Reykjavik CrossFit Championship te winnen. Dahlstrom was in staat om de jonge nieuwkomer Haley Adams voor te blijven, die hoog vloog na een indrukwekkend optreden op dag twee. Adams hield de leiding in de laatste dag, maar de Noorse Dahlstrom groef diep en versloeg Adams voor de eerste plaats op het podium. Adams eindigde op de tweede plaats en Anna Fragkou werd derde. De vier beste finishers voor de individuele vrouwen hadden allemaal eerder plaatsen verdiend voor de CrossFit Games 2019, dus Hanna Karlsson uit Zweden, die op de vijfde plaats eindigde, werd deze zomer beloond met een ticket.

Bjorgvin Karl Gudmundsson won de herencompetitie in zijn eigen thuisland. Gudmundsson was al gekroond tot IJslands nationaal kampioen en had dus terecht zijn plek op de Spelen verdiend, maar een overwinning in zijn geboortestad moet toch heerlijk hebben gevoeld. Vorig jaar eindigde Gudmundsson op de vijfde plaats op de Spelen en is hij vijfvoudig deelnemer aan CrossFit Games.

Hinrik Ingi Oskarsson pakte een tweede plaats en Will Mooarad verdiende de derde plaats.

Terwijl we door alle sancties blijven waaien, zullen de CrossFit Games in Madison, Wisconsin deze zomer eerder dan ooit zijn.

Feature afbeelding van @reykjavikcrossfitchampionship Instagram-pagina.

Niemand heeft nog op dit artikel gereageerd.