Hunter McIntyre, Lauren Weeks winnen HYROX Wereldfitnesskampioenschappen

3457
Lesley Flynn

Fans van krachtsport en fitness werden getrakteerd op een bijzonder evenement om in 2021 te beginnen. HYROX zond hun 2020 HYROX Wereldkampioenschapsrace uit op 1 januari 2021 om 12.00 uur oostelijke tijd op hun Facebook- en YouTube-pagina's.

Twaalf topsporters werden uitgenodigd om deel te nemen aan deze unieke race omdat ze een race wonnen of een waardige tijd neerzetten in een online evenement. De ervaringen van deze deelnemers variëren van CrossFit tot Obstacle Course Racing tot triatleten. Slechts 10 deelnemers wisten de wedstrijd te halen, die op 12 december 2020 plaatsvond in Hamburg, Duitsland. Er werden afspraken gemaakt voor dit evenement zodat de atleten konden concurreren terwijl ze de veiligheidsrichtlijnen voor COVID-19 volgden.

Tijdens het gestreamde evenement voltooiden de atleten een race van 8 kilometer op een loopband met een andere training die plaatsvond na elke run van een kilometer. De acht trainingen werden als volgt weergegeven.

• Training 1: 1.000 meter op de SkiErg.
  • Training 2:50 meter Sled Push met 124 kg (275 pond) voor vrouwen, 174 kg (385 pond) voor mannen.
  • Training 3:50 meter sledetrek met 75 kg (165 pond) voor vrouwen, 124 kg (275 pond) voor mannen.
  • Training 4:80 meter Burpee Broad Jumps
  • Training 5: roeien van 1000 meter
  • Training 6: 200 meter Farmer's Carry met 24 kg (53 pond) voor vrouwen, 32 kg (70 pond) voor mannen.
  • Training 7: Zandzak Lunges van 100 meter met 20 kg (45 pond) voor vrouwen, 30 kg (66 pond) voor mannen.
  • Training 8:75 muurballen met 6 kg (14 pond) voor vrouwen, 100 muurballen met 9 kg (20 pond) voor mannen.

HYROX Heren Resultaten

Aan de mannenkant van het veld zou het zesvoudig wereldkampioen Obstacle Course Racing (OCR) Hunter McIntyre zijn die als eerste eindigde om dit wereldkampioenschap te pakken. McIntyre werd door velen beschouwd als de favoriet op weg naar het evenement vanwege zijn overwinning in Dallas eerder dit jaar, waar hij in minder dan 59 minuten finishte. Hij finishte deze race in iets meer dan 1 uur. De runner-up zou Lukas Storath zijn en Tobias Lautwein vestigde zich in de bronzen positie.

HYROX Damesresultaten

Zowel Imke Salander als Linda Meier konden niet deelnemen aan het evenement. De vier vrouwen die wel meededen hadden een close contest. Alle vier de atleten finishten binnen drie minuten na elkaar. Lauren Weeks voltooide de race in iets minder dan een uur en tien minuten en is de kampioen van 2020 met Viola Oberlander als tweede op 59 seconden later. De derde plaats ging naar Sarah Kohlti, die het wereldrecord voor de snelste HYROX-tijd door een vrouw in handen heeft. 2013 CrossFit Games-kampioen Sam Briggs kwam op de vierde plaats.