2019 IWF Wereldkampioenschappen Dag 7 Samenvatting

2823
Oliver Chandler

De zevende dag van de Wereldkampioenschappen Gewichtheffen 2019 is net afgelopen in Pattaya, Thailand, en de sessie van 96 kg A was een van de beste algemene sessies in de recente geschiedenis.

Op weg naar de 96 kg A-wedstrijd wisten we dat het spannend zou zijn op basis van enkele van de grootste namen in Olympisch gewichtheffen die deelnamen aan de wedstrijd. Enkele van deze namen waren inbegrepen,

• Ilya Ilyin van Kazachstan
  • Kianoush Rostami van Iran
  • Tian Tao uit China
  • Jhonatan Rivas uit Columbia
  • Boady Santavy uit Canada
  • Fares Elbakh, ook wel bekend als Meso Hassona van Qatar

Stem af en bekijk de actie live op de IWF Wereldkampioenschappen Gewichtheffen 2019!

Totale medaillewinnaars van 96 kg heren:

• Goud - Tian Tao (CHN) 410KG
  • Zilver - Fares Elbakh (QAT) 402KG
  • Brons - Anton Pliesnoi (GEO) 394KG

Het snatch-gedeelte van de 96kg A-sessie bracht drama met zich mee dat het hele verloop van de wedstrijd veranderde. Met nog maar een handvol atleten over, opende Tao met 175 kg. Bij zijn eerste en tweede poging miste hij het gewicht. Echter, vergelijkbaar met zijn prestaties op de Olympische Spelen van 2016, sprong hij naar 180 kg en was hij succesvol bij zijn derde poging om in de competitie te blijven.

Na Tao werd Rostami naar het platform geroepen voor een openingspoging van 180 kg. Hij was de laatste atleet die aan de wedstrijd deelnam, en als zodanig waren er eerder wijzigingen in gewichtsopgaven van andere atleten die al pogingen hadden ondernomen. Voordat hij het platform betrad, leek er verwarring te zijn bij de dienstdoende staf, Rostami leek klaar om zijn eerste poging te wagen, maar er werd een andere atleet gebeld. Deze wachttijd leek elk momentum dat Rostami had te hebben bekoeld en hij was niet in staat om een ​​succesvolle lift te voltooien. Na zijn derde misser en uitschakeling uit de wedstrijd schreeuwde hij in het Arabisch naar de juryleden.

Gemiste pogingen van Tao en Rostami opende de deur voor een relatief onbekende, Anton Pliesnoi uit Georgië. Hij won de gouden medaille in de snatch met 181 kg, net voorbij Tao die erin slaagde 180 kg te tillen voor de zilveren medaille. Terwijl Rivas uit Colombia 179 kg optilde om het brons te winnen in de snatch.

Instagram-verhaalfoto van: ibrahimmezyn

In de Clean & Jerk werd het een tweemansrace voor het kampioenschap tussen Tao en Elbakh. Met één poging om voor elke atleet te gaan, had Elbakh een voorsprong van vier kilogram op Tao. Elbakh ging bij zijn derde poging voor 230 kg, maar kwam net te kort. Tao belde toen om 230 kg en ging verder met het maken van hetzelfde gewicht, dat slechts één kilogram onder zijn huidige wereldrecord ligt.

Ilya Illin uit Kazachstan eindigde het evenement als 13e algemeen. Hij was succesvol bij drie van zijn zes pogingen en eindigde met een totaal van 363 kg. Team Canada werd in de A-sessie vertegenwoordigd door de zilveren medaillewinnaar van de Pan-Amerikaanse Spelen 2019 Boady Santavy, die in totaal 380 kg optilde en op de 6e plaats eindigde. Team USA werd in deze grote gewichtsklasse vertegenwoordigd door Jason Bonnick, die in totaal 347 kg woog en op de 25e plaats eindigde, samen met Nathan Damron die in totaal 352 kg bedroeg en op de 20e plaats eindigde.

Totale medaillewinnaars van 76 kg dames:

• Goud - Jong Sim Rim (PRK) 276KG
  • Zilver - Wangli Zhang (CHN) 271KG
  • Brons - Neisi Dajomes (ECU) 245KG

Medailles werden ook uitgereikt in de categorie 76 kg voor vrouwen, waar Jong Sim Rim haar derde Wereldkampioenschap won. Ze eindigde met een totaal van 276 kg. Het overall zilver ging naar haar Chinese Wangli Zhang, die vorig jaar kampioen was. De bronzen medaille werd gewonnen door de Pan-Amerikaanse kampioen Neisi Dajomes van Ecuador 2019. Haar totaal van 245 kg kwam echter overeen met dat van Mexico's Aremi Fuentes, omdat ze het totaal als eerste behaalde; ze kreeg de hogere plaats

Kristel Ngarlem van Team Canada tilde met succes vier van haar zes pogingen op en eindigde op de negende plaats algemeen met een totaal van 230 kg.

Team USA vervolgt hun wedstrijd morgen, woensdag 25 september, wanneer de 2016 Olympian Jenny Arthur om 05:55 uur (CST) deelneemt aan de 81KG A-sessie.

Niemand heeft nog op dit artikel gereageerd.