2019 IWF Wereldkampioenschappen Dag 8 Samenvatting

4195
Milo Logan

De achtste wedstrijddag op de IWF Wereldkampioenschappen Gewichtheffen is vanavond net ingepakt vanuit Pattaya, Thailand. In de gewichtsklasse -81 kg voor dames voegde Jenny Arthur nog twee medailles toe aan de totale winst van Team USA.

Het totale medailletotaal voor Team USA staat nu op 8 medailles, waaronder het Wereldkampioenschap van Kate Nye in de categorie -71 kg voor dames. Dit was de beste vrouwelijke prestatie voor Team USA sinds ze 8 medailles wonnen op de Wereldkampioenschappen van 1991.

Dames 81 kg overall medaillewinnaars:

1. Goud - Leidy Solis (COL) 247KG
  2. Zilver - Lidia Valentin (ESP) 246KG
  3. Brons - Jenny Arthur (VS) 245KG

De wedstrijd van -81 kg voor dames begon sterk voordat de A-sessiegroep van atleten zelfs het platform betrad. Voor de context werden alle snatch-medailles gewonnen door vrouwen die deelnamen aan de B-sessie. De gouden medaille van 111 kg werd voltooid door Jieun Lee uit Zuid-Korea.

Voor de A-sessie was Arthur succesvol bij twee van haar drie pogingen en eindigde met 106 kg. De Spaanse Lidia Valentin, de wereldkampioen 2017 en 2018 in deze categorie, was succesvol met 108 kg en Darya Naumava uit Wit-Rusland tilde 109 kg. De Venezolaanse Dayana Chirinos en Colombia's Leidy Solis kregen respectievelijk 105 kg en 106 kg in de competitie.

In de clean & jerk tilde Valentin met succes alle drie haar pogingen op en eindigde met 134 kg. Haar succesvolle derde poging van 134 kg bracht haar op de eerste plaats. Arthur miste haar eerste poging met 132 kg vanwege een rechterelleboogpersing. De coaches van Team USA probeerden de beslissing van de scheidsrechters aan te vechten, maar slaagden daar niet in. Ze verhoogde toen haar tweede poging tot 134 kg en deed het moeiteloos. Voor haar derde verdiende Arthur 139 kg om haar op de tweede plaats te brengen met nog drie atleten te gaan.

Naumava kreeg twee kansen om Arthur te overtreffen met haar 138 kg in de clean & jerk. Ze was echter niet succesvol bij beide pogingen en Arthur verzekerde zich van een minimale positie van de vierde plaats. Toen was Aracelis aan de beurt, ze had 139 kg nodig om Arthur te overtreffen, maar kon dat ook niet. De missers van Naumava en Aracelis sloten Arthur op het medaillekader.

De laatste lift van de avond was in handen van Solis uit Colombia. Ze groef diep en voltooide een succesvolle clean & jerk van 142 kg om haar te beveiligen met haar tweede Wereldkampioenschap en om zowel Valentin als Arthur te overtreffen.

Totale medaillewinnaars van 102 kg heren:

1. Goud - Yauheni Tsikhantsou (BLR) 398KG
  2. Zilver - Yunseong Jin (KOR) 397KG
  3. Brons - Reza Dehdar (IRI) 245KG

Medailles werden ook uitgereikt in de gewichtsklasse 102 kg voor mannen, waar de 21-jarige Yauheni Tsikhantsou uit Wit-Rusland zijn eerste Wereldkampioenschap won, waarmee hij zijn vierde plaats tijdens het evenement van vorig jaar verbeterde. Hij eindigde met een totaal van 398 kg.

Het totale zilver ging naar Yunseong Jin uit Zuid-Korea. De bronzen medaille werd gewonnen door Reza Dehdar uit Iran, die eindigde met de grootste Clean & Jerk van de sessie met 219KG. Hij gaf het publiek nog een laatste atletische vertoning met een achterwaartse salto op het platform.

Team USA vervolgt hun competitie morgen, donderdag 26 september, met 2019 Pan American Games-kampioen Wes Kitts die om 2:25 uur (CST) deelneemt aan de 109KG B-sessie.

Feature afbeelding van @one_kilo_Instagram-pagina.

Niemand heeft nog op dit artikel gereageerd.