Katrin Davidsdottir en Sean Sweeney winnen vierde CrossFit-sanctie

1959
Yurka Myrka

Afgelopen weekend kwamen CrossFit-atleten van over de hele wereld bijeen in Zuid-Afrika om deel te nemen aan de Fittest In Cape Town-wedstrijd. De wedstrijd The Fittest In Cape Town was de vierde CrossFit Sanctional en werd zondag afgesloten met bekende CrossFit Games-atleten die bovenaan het klassement zaten.

Voor de individuele vrouwen gingen tweevoudig CrossFit Games-kampioen en zesvoudig Games-atleet Katrin Davidsdottir als eerste naar huis, en voor de individuele mannen, tweevoudig Games-atleet Sean Sweeney won, aka "CrossFit Cowboy", zoals hij voorbij gaat op sociale media. Met betrekking tot het topteam stond Team Vondelgym uit Nederland bestaande uit Nienke Van Overveld, Jeremy Reijnders, Sigrid Koolhaas en Sven Verheul bovenaan het klassement.

Davidsdottir, Sweeney en Team Vondelgym zijn nu gebonden aan 2019 CrossFit Games.

Tijdens het weekend vol 10 evenementen zette Davidsdottir een indrukwekkende prestatie neer door vier individuele overwinningen mee naar huis te nemen en eindigde ze in de top vijf van 5 evenementen. Ze versloeg CrossFit Games-veteraan en gewichtheffer Mia Ackerlund met 54 punten.

Voor de mannen zette Sweeney een geweldige prestatie neer en eindigde in de top acht van elk evenement. Er was een moment dat Sweeney en CrossFit Games-veteraan Cole Sager heen en weer gingen voor de eerste plaats, hoewel Sager's 14e plaats in het tweede evenement hem te ver had teruggebracht om de spread goed te maken. Sweeney's prestatie was een sterke sprong terug van de 22e plaats die hij had op het Wodapalooza Fitness Festival van twee weken eerder.

Over drie weken zal de CrossFit Strength In Depth-wedstrijd dienen als de vijfde sanctie en vindt plaats in Londen op 23 en 24 februari. Bekijk het volledige schema van het CrossFit Games-seizoen voor 2019.

Na drie sanctiewedstrijden is elke individuele winnaar een veteraan van CrossFit Games geweest. Bekijk hieronder wie een plek heeft verdiend voor de Games!